VU-spelen – 2 seniorrekorder i NIL og 5 sølv og 1 bronse

Friidrett, friidrett, Nittedal IL

Resyme fra VU-spelen i Gøteborg – nordens største friidrettsstevne med deltakere fra mange nasjoner.

NIL Friidrett oppnådde 6 pall-plasseringer og det har vi aldri tidligere klart.

2 plass på Didrik Røssum Jensen – 19 år – på 3000m hinder i MS med 9.15.20 og slo dermed Odd Martinsens gamle NIL-rekord fra 1970..

2 plass på Cassandra Ødegård Nilsen – 16 år -på 300m hekk i J17 – 16-17 år sammen her – på 44.45 – ny senior-rekord i NIL.

2 plass på Cassandra på 100m hekk i J16 med 14.75 – ny aldersrekord i NIL

2 plass på Toril Lappegård i slegge J18-19 med 52.39

2 plass på Ingrid Skaar på 1500m i J13 med 5.04.82 – pers med a 6 sek

3 plass på Eline Skaar i J15 på 800m med 2.17.48 – pers med 3 sek.

Mer info under

———————————————————————————————————————————————————————-

NIL Friidrett stiller med hele 15 utøvere i årets VU-spel i Gøteborg 17-19 juni  –  Påmeldte til stevner | Nittedal IL

17 juni

Eline Skaar nr 3 på 800m i J15 på 2.17.48 selv om hun løp i B-heatet som hun vant med 5 sek. Tiden er ny pers med 3 sek og bare

1,5 sek bak aldersrekorden i NIL til Thea Sørum

Emil Holmsen nr 10 på 600m i G12 med 1.52.44  – ny pers

Anna Tjelle nr 10  på 600m i J12 med 1.55.77 – ny pers

Ask Hexeberg Fjøsne løp 600m i G13 på 1,44,93  . ca 4 sek bak persen

Didrik Røssum Jensen – 19 år – satte ny seniorrekord på 3000m hinder med 9.15.20 og slo den gamle rekorden med  ca 7 sek og som Odd Martinsen hadde. Didrik ble nr 2 i MS

Cassandra Ødegård Nilsen – 16 år – satte også seniorrekord i NIL da hun hun ble nr 2 i J17 på 300m hekk med 44.45. Hun ble bare slått av en 17-åring da J17 var for både 16 og 17 år.Hun hadde selv den gamle rekorden fra i fjor med 44.63

18 juni

Ingrid Skaar ble nr 2 på 1500m i J13 med 5.04.83 – klar ny pers.

Tiril Lappegård nr 2 i slegge J18-19 år med 52.39

Martin Tjelle vant B-heatet på 800m i G14 med 9 sek så han hadde kommet i feil heat. Han løp på 2.12.65 og ble totalt nr 5.

I j12 hoppet Dahlia Øksne 1.33 i høyde – 2 cm bak pers – og ble nr 18 i den sterke konkurransen

19 juni

Cassandra nr 2 på 100m hekk i J16 med 14.75 – aldersrekord i NIL. Det ble også 8 plass på 200m med 26.69- like bak persen

Eline nr 9 på 2000m i J15 med 6.42.20 og vant klart B-heatet men hun skulle vært i A-heatet

Martin – 14 år – løp 2000m i G15 og løp på 6.11.51 – som er langt under UM,-kravet i G15 på 6.30.0. Han var 5 beste av 14-åringene i løpet.

Varingen hadde ordnet seg med en frilance-journalist her men her er min versjon siden han bare skrev om våre aller beste utøvere

6 MEDALJER OG 2 SENIORREKORDER I NIL I Världsungdomsspelen.

Aldri tidligere har NIL Friidrett oppnådd 6 pallplasseringer i dette stevnet i Gøteborg som er det største i Norden med deltakere fra mange land ,også utenfor Norden og som går over 3 dager. Nå fikk vi ingen vinnere men 5 sølv og 1 bronse lar seg høre og dessuten fikk vi 2 nye senior-rekorder i NIL Friidrett på kjøpet. Det må også nevnes at i lagkonkurransen ble Nittedal Friidrett nr 29 blant 167 klubber som fikk poeng. Bare 2 norske lag var foran, nemlig Ull-Kisa IL og Sandnes IL

Den første rekorden kom ved at Cassandra Ødegård Nilsen – 16 år – da hun i J17  siden 16-17 år løp sammen her, satte ny seniorrekord i NIL med 44.45 på 300m hekk og forbedret sin egen rekord fra UM i 2021.Hun ble bare slått av en 17-åring som også var norsk. Med denne tiden er Cassandra på topp i J16 i Norge i år og dessuten inne blant de 15 beste gjennom alle tider for klassen i Norge.

Samme fredag kveld løp Benjamin Røssum-Jensen – 19 år -sin andre 3000m hinder noen gang etter at han 6 juni løp på 9.27.31 i Nittedal. Nå fulgte han vinneren av løpet nesten helt inn og ble nr 2 med 9.15.20 og endelig ble Odd Martinsen gamle rekord fra 1970 på 9.22 slått men det tok over 50 år.

Den siste medaljen denne fredagen kom da Eline Skaar ble nr 3 i J15 med 2.17.48 på 800m som var pers med ca 3 sek fra i fjor.Av en eller annen grunn var hun satt opp i B-heatet som hun vant med ca 8 sek.Vinnertiden i A-heatet var 2.15 og 2 plass var 2.16 så kanskje det kunne gått enda bedre siden hun måtte gjøre hele løpet sitt selv.

12 og 13-åringene løp 600m og det ble 10 plass på Anna Tjelle i J12 med 1.55.77 – pers og 10 plass til Emil Holmsen i G12 med 1.52-44 – pers. I G13 løp Ask Hexeberg-Fjøsne på 1.44.93 og ble nr 15 blant 40 deltakere men han har 4 sek bedre pers.

Vår beste plasseringer på lørdagen ble 2 sølv og de sto Tiril Lappegård – 19 år – for da hun kastet seniorslegga 52.39 – 2 m bak pers og Ingrid Skaar for da hun ble nr 2 på 1500m i J13 på 5.04.83. Tiden var hele 6 sek bedre enn persen fra i fjor og lover bra da Ingrid ikke har fått konkurrert så mye tidligere i år. En av våre andre løpere var Martin Tjelle i G14 som også av en eller annen grunn hadde kommet i B-heatet som han således vant soleklart på 2.12.65. Nå ble det en 5 plass totalt men frusterende å ikke få løpt i A-heatet når persen hans var mer enn god nok for dette.

Av de yngre på lørdagen kan nevnes at Dahlia Øksne i J12 hoppet 1.33 i høyde som er bare 2 cm under persen og med gode forsøk på 1.37. Selv om Dahlia er blant de bedre i Norge i høyde for klassen så var det utrolig mange gode svensker med så det ble bare en 18 plass blant 33 deltakere.

På søndagen ble det en pallplass og den sto Cassandra for da hun ble nr 2 på 100m hekk i J16 med 14.75 og klar ny aldersrekord i NIL for klassen. Cassandra løp også 200m og her ble det en 8 plass på 26.69 som var bare 2/100 bak persen. Alt i alt en veldig bra løpshelg for Cassandra som ser ut til å bli bare bedre og bedre nå etter skaden i vinter og vår.

En annen som løp bra var Eline Skaar i J15 men igjen var hun satt opp i B-heatet hvor hun vant 2000m soleklart på 6.42.20 og ble nr  9 totalt. Tiden er 6 sek bak persen men å løpe helt alene nesten hele løpet så langt er ikke bra og sjelden at man klarer ny pers.

Martin Tjelle – 14 år – løp også 2000m men for første gang og det var felles klasse for 14 og 15 år så  dermed ble det 14 plass på 6.11.51. Han var imidlertid femte best av 14-åringene og tiden er 18 sek under kravet til UM på distansen for 15-åringer.

Alt i alt en super helg for våre utøvere og også for de som ikke hevdet seg med Liseberg-besøk og hyggelig samvær.