Mye aktivitet i annerledesåret 2021

Friidrett, friidrett

Vi ønsker dere alle sammen et godt nytt friidrettsår, som forhåpentlig blir mer normalt enn 2021. Til tross for at pandemien preget samfunnet også i fjor, har friidretten i Nittedal hatt mye aktivitet og en fin tilstrømning av yngre utøvere.

NIL friidrett gjennomførte treninger hele året, og veldig få treninger ble avlyst på grunn av pandemien. I de yngre gruppene har det strømmet til nye utøvere, særlig 8–10-åringer. Over 45 barn har deltatt på onsdagstreningen i mellomdistanse. Og på torsdager har 7–9-åringene vært over 60.

Vi har hatt mye aktivitet, og rekord med over 200 deltakere fra klubben på stevne. Litt lavere stevnedeltagelse enn i fjor på eksterne stevner, noe som i all hovedsak skyldes pandemien, men også mange nye som ikke er vant med friidrettsstevner. De håper vi å få med nå i 2022. Vi var den største ungdomsklubben under NM i terrengløp i Oslo, og en av de største i Ungdomsmesterskapet.

Vi har rekruttert flere nye ungdomstrenere, men vi ønsker flere foreldretrenere i de yngre gruppene slik at de kan dele dager mellom seg. Vi trenger trygge voksne for å hjelpe barna med alt utenom det tekniske på friidrettsbanen, som etter hvert kan ta seg av oppvarmingen og lek på treningen, oppvarming på stevner, etc. Vi trenger også nye foreldre til å engasjere seg i styre og stell, så her er det bare å hive seg på for de som har lyst.

Vi har gjennomført 16 mindre stevner, i tillegg til Løpsstevne i mai, Elite- og løpsstevne (Minneløp Svein Hetland) i juni, klubbmesterskapet, Skolemesterskapet og Nittedalslekene. Stevnene ble i mindre skala enn planlagt, men spesielt Nittedalslekene er vi veldig godt fornøyd med. Vi hadde over 430 påmeldte. Alt ble gjennomført etter smittevernreglene for stevner og med gode bidrag fra foreldre og frivillige.

Normalt har vi grøtfest i desember hvor vi tar for oss høydepunktene for året, men på grunn av pandemien fikk vi ikke gjennomført festen. Vi har derfor lagt ved en oversikt over sportslige høydepunkter i 2021. I tillegg finner dere oversikt over pokaler etter Tyrvingtabellen. Utdeling av disse og persepremier må vi komme tilbake til.

Vi nevner bare at talentpriser fra hovedlaget gikk til Tiril Lappegård, Marthe Hjelmeset, Simen Gløgård Stensrud og Filip Skari. Simen Gløgård Stensrud fikk også en annen gjev pris: årets unge utøver i Nittedal utdelt av Nittedal kommune i januar 2021.

Vedlegg

Hoydepunkter-NIL-friidrett-2021

Pokaler-etter-Tyrvingtabellen-2021