Nittedalslekene en stor suksess med mange deltakere og mange perser

Friidrett, friidrett

Årets Nittedalsleker ble en stor suksess med ca 450 deltakere og opp mot 1100 starter. Så langt i sesongen en av de største friidrettsstevnene i Norge. Med godt vær gjennom hele helgen så var rammene perfekt både for store og små utøvere og vi fikk  løpende god tilbakemelding fra flere som synes det er verdt turen å dra til Nittedal 🙂

Tusen takk til alle foreldre som stiller opp som funksjonærer og støtte i gjennomføring. Det hadde ikke gått uten dere!!

I aldersgruppa fra 7-9 år så hadde vi 81 deltakere hvor mange var med for første gang medfølgende spente foreldre som lurte på hvordan dette skulle gå. Den eldste deltakeren var 60 år og stilte opp for å klare Europarekord for 60-64 år på 1500 meter. Godt hjulpet av raske juniorer fra hele landet så klarte han det!

Fra friidrettsgruppa hadde vi i alt 127 påmeldte utøvere og disse ble godt hjulpet av våre trenere både på lørdag og søndag. Det ble satt mange perser og mange deltok i flere øvelser for å prøve seg på ting de ikke har gjort før.

Som motivasjon til å delta på mange øvelser så var det ikke bare premier for de beste, men også Allsidighetspremie. Dette er for å få flere til å prøve blant annet tekniske øvelser. Det var mer enn 50 som deltok i 4 øvelser og mer og alle disse fikk en liten ekstra påskjønnelse.

Verdt å nevne av gode resultater  av nasjonal karakter er:

  • Kvinner Senior 800m Amalie Sæten 2.06.59 og ytterligere 3 utøvere til til under 2,10.
  • Kvinner Senior 400m Nora Wold  55.34  – ny banerekord
  • I tillegg ny banerekord på 300m hekk da Tina Helen Bergem fra Kristiansand løp på 46.59
  • Det ble også banerekord på 1500m hinder da Kristin Sundby Otervik fra Lørenskog løp på 4.52,51
  • Av våre egne så imponerte Nora Kvervavik Bakkom – 16 år – med 59.21 som er ny klubbrekord i senior. Dessuten ny pers og aldersrekord i NIL i J16 på 200m i motvind, så snart ryker nok også det gamle klubbrekorden på 25,63 fra 1985. Hun vant forøvrig kvinner junior i begge løpene

Didrik Røssum Jensen – 18 år – vant klart B-heatet på 800m med 1,58,70, og klar ny pers og under 2 min for første gangen.

13-årige Martin Tjelle med 2 seire – pers på 800m med  2,14,62  og like bak persen på 1500m med 4.27,03