Michal årets utøver i 2019 og Martine årets trener i 2019

Friidrett, friidrett

Pga korana så har det tatt lang tid før utdelingen av prisene fra 2019-sesongen har blitt offentliggjort. NIL hadde håpet på en seanse tidligere i høst men utviklingen begynte å gå feil vei igjen.

Det blir derfor ingen utdelinger på en møte denne gangen men vi kan bekrefte at

MIchal Rozporski – 32 år – ble suveren vinner som årets idrettsutøver etter  2019-sesongen. Det var hans kuleresultat på hele 19,25 som resulterte i dette. Resultatet er også av god europeisk klasse så ingen tvil og kr 5000 vil bli sendt til hans konto fra hovedlaget.. På grunn av sitt sølv i kule NM senior på Hamar i 2019 så ble han også tildelt Bronsemerket med krans som vil bli tilsendt.

Martine Nilsen – 26 år – ble valgt som årets trener i NIL i 2019. Bakgrunnen for det var at hun har frambrakt to 400m-løpere av nasjonal standard. Sebastian Plows fikk bronse på 400m i NM innendørs i 2019 mens Jonathan Jacobsen ble nr 4 på 400m i NM utendørs i 2019.Kr 5000 vil også bli tilsendt hennes konto.

Sebastian Plows – 19 år – har blitt tildelt Bronsemerke med krans på bakgrunn av sin bronse  på 400m i NM.senior i 2019

NB. Camilla Rønning som fikk sølv i NM i kule på Hamar i 2019 har tidligere fått bronsemerket. For å få sølvmerket må man bli NM-vinner i senior.

Talentstipend skulle også vært tildelt etter sesongen 2019 og NIL Friidrett hadde innstilt Marthe Hjelmeset og Tiril Lappegård.Til tross for purringer så har denne prisen falt mellom to stoler i hovedlaget og de har nå bestemt at den ikke blir utdelt i år. NIL Friidrett kommer til å søke på nytt for disse med tildelinger neste år.