Ny status i serien pr 6 oktober

Friidrett, friidrett

Det tetner seg til og vi slåss om opprykk for kvinnene og for å unngå nedrykk for herrene – 4 rykker opp og 4 rykker ned

Førstedivisjon menn:
Det er ikke de store endringene i teten. Tjalve har forbedret seg svakt, og har fortsatt en mulighet til å slå sin egen poengrekord på 27.383. I kampen om bronsen er det en svært jevn Bergensduell hvor Gneist har oppnådd sin høyeste poengsum noensinne.
Når det gjelder nedrykk er mye åpent. Steinkjer har mobilisert fint og kommet over nedrykksstreken, men Nittedal er rett bak med en øvelse til gode, og vil garantert forbedre sin poengsum. Også Skjalg har gode muligheter til å kunne klare seg. Vi kan ikke se bort fra at det vil kreves over 21.000 poeng til slutt for å sikre plassen.

Andredivisjon kvinner:
Vidar blir suveren vinner, og har potensiale til å slå BUL sin poengrekord på 19.209 poeng fra 2009. Tjalves seriedugnad på mandag ga stor uttelling også for deres 2. lag som faktisk gikk fra nedrykksplass til opprykksplass. Det viser hvor jevnt det er. Laksevåg har også forbedret seg fint og ligger foreløpig på den siste opprykksplassen, men både Bergens Turn, Sørild og Ullensaker/Kisa har definitivt potensiale til å utfordre.
Nederst har både Sturla og Bækkelaget havnet under streken, men det er som nevnt svært jevnt. Vi observerer for øvrig at tre av lagene som rykket ned fra 1. divisjon i fjor nå ligger an til et ytterligere nedrykk.