Bli kretsdommer med Petter

Friidrett, friidrett

Friidretten trenger dyktige dommere for å kunne arrangere rettferdige konkurranser. Petter Wessel kan hjelpe deg på veien frem.

Veteran Petter Wessel i Nittedal ILs friidrettsgruppe ønsker at flere skal fylle den viktige dommerfunksjonen som veileder og funksjonær på stevner. Han anbefaler at du starter med e-læringskurset fra Norges Friidrettsforbund. Her får du frihet til å studere i ditt eget tempo foran PC-skjermen hjemme. Kurset er bygd opp av moduler, og hver modul har flere emner med leksjoner.

Slik blir du kretsdommer

  • Meld deg på et kretsdommerkurs som består av en teoridel og en praktisk del. E-læringen omtalt her inngår som en obligatorisk del av kretsdommerkurset. Du trenger også en håndbok. Den kan du hente på friidrettsanlegget hos Petter etter avtale.
  • Avlegg en teoretisk prøve som finnes i e-læringsopplegget. Består du denne prøven skal du være med på en praktisk gjennomgang av reglene i diverse øvelser. Petter vil holde denne gjennomgangen på friidrettsanlegget.
  • Etter å ha praktisert under fem stevner – gjerne bare lokalt – får du dommeraspirantkortet av Petter.

Her er e-læringskurset: https://ekurs.nif.no/course/index.php?categoryid=38

Har du spørsmål om gjennomføringen? Send en e-post til Petter Wessel: Pwessel45@gmail.com