NM senior i Steinkjer – Håkon nr 4 på 400m

Friidrett, friidrett

Nittedal IL – Friidrett stilte kun med en utøver under NM senior i Steinkjer. Vi har 2-3 utøvere til som kan hevde seg i NM på medaljenivå, men de kunne i ikke stille denne gangen. Håkon løp 400m denne gangen ble nr 3 i sitt heat med 50,41 hvor han langt fra ga alt siden finalen gikk noen timer senere. Tiden holdt til finale men det ble bane 1 (dårligst tid i forsøket) som er utfordrende på 200m/400m da svingene er krappest der. Håkon skulle nok hatt en annen taktikk her og blitt nr 2 i stedet i heatet og således fått bane 3 i stedet i finalen. Nå ble det kjempetøft, men Håkon tok utøveren i bane 2 ved utgangen av første sving og utøveren som slo han i heatet på den siste langsiden. Tiden ble 49,62  – ny NIL-rekord – men ca 5/100 bak bronseplassen som nok hadde vært hans hvis han hadde hatt bane 3 i stedet for bane 1. Forskjellen mellom bane 1 og 6 er nok minst ett sekund så Håkon er i god form og det blir veldig spennende framover

Live sending fra NM får du her   –  https://www.youtube.com/watch?v=2iHmeKGV9t8