INFORMASJON OM SKISKOLEN 2021

Velkommen til skilek og skiskole for barn født i 2015 og 2016! Som tidligere vintre arrangerer skigruppa i NIL aktivitet og lek med ski på beina. Av flere årsaker er det Allidretten som står for selve gjennomføringen og organisering i år.
Noen barn har gått mer på ski enn andre, og mestringsnivået vil være ulikt. Vi ønsker at ungene gjennom skiskolen skal opparbeide en mestringsfølelse som gjør at de trives når de går på ski. Øvelsene vil være en fin og morsom kombinasjon av lek og koordinasjon på ski. Det viktigste for oss som arrangerer skiskolen er at barna har det moro og gleder seg ved å være i aktivitet med ski på beina.

Treningstider/oppmøte.
Skiskolen gjennomføres f.o.m uke 2 og 6 uker framover. Grunnet stort antall barn vil treningene for aldersgruppene fordeles over flere dager/tider enn tidligere. Møt opp på sletta nedenfor skistua ved Sørli i god tid, gjerne 10 minutter før. Treningstidene er som følger;

For barn født i;

2016; mandag og tirsdag 17 – 1745. (Velg tid ved påmelding )
– mer info se FB side til Allidrett 2016

2015; torsdag 17 – 1745 og 18.00 – 18.45. (Velg tid ved påmelding )
– mer info se FB side Allidrett 2015

2014; vil allidretten stå for skitrening i den tid skiskolen går, onsdager 17-1745
– mer info se FB side Allidrett 2014
– egen langrenns gruppe for 2014 opprettes i mnds skifte februar/mars.

Foreldre har selv ansvar for å følge opp egne barn gjennom skiskolen. Det er dessverre ikke kapasitet hos trenerne til å veilede hvert enkelt barn mht ulikt ferdighetsnivå. Fint om foreldre kommer med ski, da dette gir stor motivasjon for barna.

Skiutstyr og bekledning
Smørefrie ski er topp! Ski som kan smøres, må smøres slik at barna har godt feste. Glatte ski er en utfordring for en utålmodig liten sjel. Barna bør også ha ski som gir mulighet for allsidig aktivitet og lek. De skal være gode å gå på, hoppe på og svinge med. Det er bedre med litt for korte enn litt for lange ski når man er nybegynner, anbefalt lengde er kroppslengde + 0- 10 cm for barn i denne alderen.
Bekledning: Barna bør ha på klær som gir god bevegelighet og isolerer godt; ull innerst, og husk hals og gode votter.

Betaling
De barna som deltar på allidretten, og som har betalt treningsavgiften til NIL får ingen ekstra kostnader med skiskolen. De som ikke har deltatt på allidretten kan bruke dette som en anledning til å melde seg inn i idrettsfellesskapet i NIL.

Påmelding skjer direkte til til Allidretten ved Marte Bulie bulie.marte@gmail.com

PARKERING
Alle biler skal parkere i krysset Sørliveien – Trollveien. Mange plasser. 3-5 minutters gange ned til stadion.
NB! Det er ikke lov å kjøre grusveien inn til skistua for levering og henting av barna.

Vel møtt til spetakkel og moro! Kontaktperson: Marte Bulie | 99350803 | bulie.marte@gmail.com