Velkommen til det tradisjonelle Fischerrennet!

Fischerrennet arrangeres av NIL Ski i samarbeid med Fischer ski/Finor som er en av våre hovesponsorer. Rennet har lang tradisjon for å samle mange løpere, hovedsakelig fra Oslo- og Akershus men vi har hvert år også løpere fra klubber lenger unna. Rennet har de siste årene blitt arrangert på vår egen stadion – Sørli Skistadion, og blitt et flott arrangement takket være formidabel dugnadsinnsats av nærmere 100 personer fra Skigruppa.

Rennet inngår i 2018 som en del av SpB1 Cup – vi regner med at det betyr mange løpere til start på Sørli den 3 mars. Det blir klassisk stil for de yngste løperne, og duathlon med skibytte fra og med G/J13 år til og med G/J 16 år. Individuell start i alle klasser.

Løyper:

1 kmJ/G 8-9 Klassisk
2 km J/G 10-12 Klassisk
3+3 km J/G 13 og 14 Duatlon (kl/fri) (faktisk løypelengde er ca 2,5 x 2,5 km)
5+5 km J/G15 og 16 Duatlon (kl/fri) (faktisk løypelengde er i overkant av 4 x 4 km)

Praktisk info:

Veibeskrivelse: Følg Rv 4 nordover fra Gjelleråsen. Ta av mot Nittedal Stasjon, og kjør Stasjonsveien ca 1,5 km. Ta av til venstre før du kjører under jernbanebrua, inn Sørliveien. Arenaen ligger ved siden av Sørli Barneskole :Sørli

Sekretariatet: Befinner seg i 2 etg. på skistua. Startnummer er pakket klubbvis, og hentes av en representant for klubben. Posen kvitteres ut med kontaktperson og telefonnummer. Løpere fra Nittedal IL henter sine startnummer individuelt.

Påmelding: frem til og med 27.02.2018 kl 23:59

Tidtagning:
Vi benytter QT tidtagersystem, EMIT brikke benyttes ikke. Tidtagerbrikker er påmontert startnummer. Startnummer samles inn etter målgang. Ikke innleverte nummer faktureres med kr. 250,-

Startkontingent iht NSF’s satser, klubbene faktureres samlet etter rennet.NSF’s obligatoriske forsikring/lisens må være betalt for løpere som har fylt 13 år. Engangslisens kan kjøpes i appen MinSki.

Parkering: Parkering ved togstasjonen er ikke tillatt. Det settes opp skyttelbuss fra Nittedal ungdomsskole. Enkelte plasser er ledige ved Sørli og Løvlie AS.

Betal med mobilen på Sørlisletta: Betaling med VIPPS, kontanter eller bankkort (kun VIPPS og kontanter ved parkering).

Løypestatus: Info kommer nærmere renndagen

Værmelding: Yr.no

Rennleder: Ida Haukåen Stødle, fischerrenn@gmail.com, mobil: 92651002

TD: Helge Olav Stefferud

Løypekart : Løypekart finnes her:Startlister: Startlister kan finnes her: http://live.eqtiming.com/41459#contestants

Skibytte: Alle løpere fra 13 år og eldre må innom skibytte båsen og bytte ski (eller spenne av og på seg skiene) mellom klassisk og fristil delen av rennet. Det er viktig at foreldre og støtteapparat informerer løpere som benytter samme skipar til både klassisk og fristil om denne regelen. Ski må leveres inn 15-30 min før start.

Regler for klassisk stilart

I henhold til retningslinjer fra Skiforbundet vil rennledelsen håndheve de nye reglene for klassisk stilart. Rennledelsen oppfordrer foreldre og støtteapparat til å gjennomgå det nye regelverket med sine utøvere, slik at konkurransen blir fair for alle.

I satte spor
Der det er satt spor i sving er det ikke lov til å benytte skøytetak for å skifte retning. Det er kun tillatt å benytte skøytetak for å skifte retning der det ikke er sporsatt gjennom svingen. Sporsettingens stopp og start punkt vil være tydelig markert med granbar og/eller skilt.

Der det er ett eller flere satte spor, er det ikke lov til å gjentatte ganger skifte spor eller gå inn og ut av sporene.

Rennets jury har besluttet å innføre sone(r) der bare diagonalteknikk med diagonalbevegelser med både armer og bein er tillatt. I diagonalteknikk er det bare en stav i bakken til enhver tid. Ingen andre teknikker er tillatt.

Juryarbeid og høring av utøvere
For å gjøre juryen mer effektiv, kan sanksjoner for brudd på den klassiske teknikken bli gitt ut fra en enstemmig avgjørelse gjort av to jurymedlemmer uten videobevis og uten høring. Teknisk delegert må være inkludert i bestemmelsen.

Nye regler for klassiske staver

Nytt av året er regler for maksimal stavlengde på klassiske staver. Regelen gjelder for løpere i G/J 13 år og eldre (fra de løser lisens).Maksimal stavlengde er 83% av kroppslengden.
Ytterligere info om reglene: Skiforbundet – nye regler for klassiske staver

Velkommen til det 14. Fischerrennet!