Hei Skivenner!

I samarbeid med smøresjefen i Norges Skiforbund, Knut Nystad, har vi i Skigruppa i Nittedal jobbet med å utvikle en egen «Smørekoffert» for små og store skiløpere i Nittedal. «Smørekofferten» er et dokument der vi presentere et nøye håndplukket utvalg av de beste skismurninger, annet utstyr du bør ha, samt gir meget konkret og klar veiledning på hvordan ski skal «preppes» og smøres før skirenn.

Målet med «Smørekofferten» er følgende:

  • Øke skigleden hos små og store gjennom å gjøre skismurning til noe enkelt og lett forståelig for alle.
  • Gi utøvere og foreldre konkrete forslag til den beste skismurningen som finnes for de ulike føretyper.
  • Gi utøvere og foreldre tips om annet relevant utstyr som er greit å ha.
  • Gi utøvere og foreldre veiledning på hvordan man «prepper» ski før skirenn/trening.
  • Slipper å kjøpe mer smurning enn nødvendig, sparer både penger og unngår unødig forvirring, frustrasjon og utstyrshysteri hos små og store.
  • Bli kjent med noen få typer smurning, og etter hvert hvordan disse fungerer.
  • Klubbens løpere bruker og kan i stor grad samme produkter, lettere å hjelpe hverandre.
  • Dele kunnskap, hjelpe de som synes dette med smurning er vrient. Ikke minst at barna selv bør kunne lære seg å smøre egne ski etter hvert (alt for få barn/ungdom lærer seg å smøre ski selv…).

Vi understreker at det aldri finnes noe eksakt fasitsvar på hvilken smurning som til enhver tid fungerer best, men at dette er produkter som alltid vil være blant de aller beste. Det vi kan garantere er at disse smurningen representerer smurning som i mange år har vært svært bra, og som regelmessig blir benyttet av våre landslagsløpere. For å sikre personlige preferanser har vi også åpnet for at alle bør ha med seg 1-2 egne favoritter som man selv synes fungerer godt på enkelte fører.

«Smørekofferten» kan selvsagt gjerne deles med skivenner alle andre steder i landet! Som foreldre er det også viktig at vi allerede fra starten involverer barna i det å smøre og ta vare på egne ski. Selv 7-8 åringene klarer helt fint å smøre blå ekstra om de får lov!!

Vår samarbeidspartner Glømmi Sport er informert om «Smørekofferten», og har lovet å ha tilstrekkelig mengder av smurningen i butikken.

Smørekoffert barn

Smørekoffert voksen

Avslutningsvis ønsker vi alle en fortsatt god vinter!

Skihilsen fra Skigruppa v/Geir Skari