INFORMASJON OM SKISKOLEN 2023

Velkommen til skilek og skiskole for barn født i 2017 og 2018! Som tidligere vintre arrangerer skigruppa i Nittedal Idrettslag (NIL) aktivitet og lek med ski på beina for de minste. Skiskolen finner sted på tirsdager, og vil overta for allidretten i denne perioden, men er et tilbud til alle barn uavhengig om de deltar på allidretten eller ikke.

Noen barn har gått mer på ski enn andre, og mestringsnivået vil være ulikt. Vi ønsker at ungene gjennom skiskolen skal opparbeide en mestringsfølelse som gjør at de trives når de går på ski. Øvelsene vil være en fin og morsom kombinasjon av lek og koordinasjon på ski. Det viktigste for oss som arrangerer skiskolen er at barna har det moro og gleder seg ved å være i aktivitet med ski på beina.

Skiskolen gjennomføres 6 tirsdager med oppstart tirsdag 3. januar.

For barn født i 2018 kl. 17:00 til 17:50

For barn født i 2017 kl. 18:00 til 18:50

Datoer: 3.1 | 10.1 | 17.1 | 24.1 | 7.2 | 14.2

NB! Den 31.1 er det skirenn «Barnas skileker» på Sørli. Her oppfordrer vi alle til å delta.

Kontaktperson: Alexander Rutle | 41 44 28 10 | rokling@gmail.com.

Praktisk info
Møt opp på sletta rett nedenfor skistua ved Sørli, i god tid, gjerne 10 minutter før. Når skiskolen er ferdig for de yngste (2018) er det viktig at man forlater området for at man effektivt skal komme i gang med neste kull. Det vil være åpen kafé med salg av kaffe, toddy eller kakao og vafler i skistua.

Vi følger de generelle rådene som å holde seg hjemme  ved luftveisinfeksjoner og sykdom.

Påmelding
Barn fra allidretten er «automatisk» påmeldt. Det vil si at de kan møte uten videre påmelding. Barn som ikke følger Allidretten, melder seg på via link;

https://docs.google.com/forms/d/1vd78bLdT6BMdSsFUEm3xpHxnUyjh_vEnCzcHi7DCwQ0/edit

Betaling
De barna som deltar på allidretten, og som har betalt treningsavgiften til NIL får ingen ekstra kostnader med skiskolen. De som ikke har deltatt på allidretten kan bruke dette som en anledning til å melde seg inn i idrettsfellesskapet i NIL.

Skiutstyr og bekledning
Smørefrie ski er topp! Ski som kan smøres, må smøres slik at barna har godt feste. Glatte ski er en utfordring for en utålmodig liten sjel. Barna bør også ha ski som gir mulighet for allsidig aktivitet og lek. De skal være gode å gå på, hoppe på og svinge med. Det er bedre med litt for korte enn litt for lange ski når man er nybegynner, anbefalt lengde er kroppslengde pluss 0- 10 cm for barn i denne alderen.
Barna bør ellers ha på klær som gir god bevegelighet og isolerer godt; ull innerst, og husk hals og gode votter.

Parkering
Alle biler skal parkere i krysset Sørliveien – Trollveien. Mange plasser. 3-5 minutters gange ned til stadion.
Det er ikke lov å kjøre grusveien inn til skistua for levering og henting av barna.

Vel møtt til lek og moro!