Fotballgruppa har valgt ut noen øvelser som alle trenere må kjenne til. Bakgrunnen er at vi ønsker en «rød tråd» i det vi driver med på treningsfeltet. Øvelsene kan tilpasses de fleste alderstrinn og er valgt ut med tanke på en spillestil som fremmer ballinnehav og gjennombrudd.

Øvelsene lastes ned som PDF og kan leses på mobil, nettbrett og PC. Egner seg også til å skrive ut.

Engelskmann
En klassiker som brukes til å trene pasning, føring og medtak. Her får man mange pasninger pr. spiller. Brukes mye som oppvarming istedet for jogging.

Barcatrekant
En trekantøvelse som er mer dynamisk og kamplik enn standard 4-kantøvelser.

4-kant utenfor
En 4-kant-øvelse hvor man jobber på utsiden av 4-kant. Bruk denne som en konkurranse hvor man teller hvor mange ganger man klarer å «splitte» forsvarerne.

Dobbel 3-kant
Dette er en øvelse som fokuserer mye på bevegelse etter at ball er slått. Gir stor mestringsfølelse når man får øvelsen til å «flyte».

Slusa
Denne øvelsen har mange navn. Har mange momenter som pasning, bevegesle og ta av press.

Pasningsforbindelse
Denne øvelsen er svært kamplik og kan varieres i stor grad. En favoritt for lag som ønsker å spille possession.

Gjennombruddsone
Dette er en versjon av pasningsforbindelse, men her er fokus på gjennombruddspasningen og -løpet.

3i1 Avslutninger
Dette er en avslutningsøvelse med realistiske og varierte avslutninger.

Det er viktig at man har fokus på momenter når man tar i bruk øvelsene. Øvelsene i seg selv gjør ikke spillerne bedre. Momenter kan være innsidepasning, retningsbestemt medtak, press etc. Når man skal avslutte treningsøkta med en spilldel så ta med momentene som er brukt i øvelsene. Ha fokus på FÅ momenter i økta.

God trening!