NIL/GIF J15 fortsetter å imponere

Fotball, Jenter 15

NIL/GIF J15 ble invitert til Tønsberg eliteturnering for J16-lag. Her var topplag fra Agder, Vestfold og Oslo representert og nivået var høyt. NIL/GIF J15 er et sammensatt lag mellom Nittedal og Gjelleråsen jenter 1998. Som eneste J15 lag var vi var spent på hvordan vi lå an i forhold til flere av de fremste J16 lagene på østlandet.

Turneringen ble spilt med 3 innledende kamper lørdag og 2 sluttspillkamper søndag. Kampene ble spilt på topp moderne Tønsberg Arena og rammen rundt turneringen var preget av høyt nivå. Vi fokuserte på å spille vårt «tiki-taka» lignende spill med mange pasninger, tidlig press og aktivt gjennombruddspill. Vi var fysisk underlegene våre et år eldre motstandere og på dette nivået måte jentene våre ta i mot en del «juling». Det som var gledelig var at vår spillestil fungerte og vi holdt nivået til våre motstandere. Trening med fokus på pasninger, press og gjennombrudd 3 ganger i uken året gjennom gir resultater.

Vår målsettning med turneringen var å erfare nivået blant de beste samt at vi ønsket å spille «vår» fotball. Resultatmessig må vi si oss fornøyd med 2 seire, 1 uavgjort og 2 tap. Tapene kom i en innledende kamp og i B-finalen. Seieren over Stabæk J16 smakte veldig godt på samme måte som vi holdt finalistene Tønsberg til uavgjort. Vi skal ta med oss at vi skapte flest sjanser i 4 av våre 5 kamper noe som underbygger at vår spillestill med mange pasninger, tidlig press og gjennombruddsfokus er veien vi skal gå videre.