Overgang fra NIL Fotball til Vålerenga

Fotball, Nittedal IL

Steve Smith (36) har gjort en utmerket jobb som trener og akademitrener i fotballgruppa, men når venter nye oppgaver i Vålerenga for engelskmannen. Nittedal IL er stolte av å sende en trener til et av landets beste ungdomsakademier.

For ett år tilbake ble Steve tipset av en kamerat, om at fotballgruppa i Nittedal IL skulle starte akademi- og i den anledning trengte de kvalifiserte trenere. Og det fikk klubben i Steve – som er fra Nottingham i England, har gått på universitet i Liverpool og Nottingham, har UEFA B Licence Football Coach & Goalkeeping og planen er å ta UEFA A Licence

–          Det har vært spennende å jobbe i en klubb utenfor Oslo og forstå mer effekten av fotball i et annet område. Det har vært en ny begynnelse for klubben med å starte nye prosjekter, og det har vært spennende å bidra. Trenerne i klubben har vært veldig åpne og lydhøre for arbeidet mitt.

36-åringens CV er lang og imponerende – og det er ekstra gøy at Nittedal IL har fått tatt del i hans kunnskap.

–          Head Coach, University of Nottingham (Men and Women), 4 years

–          Analyst, Assistant Keeper Coach, Performance Coach, Nottingham Forest Academy, 4 years

–          Analyst, Everton Academy, 2 years

–          Performance Coach, Assistant Keeper Coach, Tranmere Rovers Academy, 1 year

–          Fitness Coach, Sheffield United Academy, 6 months

–          G12, G15, G16 Coach, Keeper Coach, Vålerenga, 3 years

–          G15 Coach, Keeper Coach, Frigg Oslo, 2 years

–          G15 Coach, A lag coach, Keeper coach, 1 year

–          J15 Coach, Keeper Coach, Nittedal, 1 year

–          G16 Coach, Keeper Coach, KFUM Olso, 1 year

Steve har sammen med Sondre Midtskogen hatt ansvaret for klubbens akademitreninger.

–          Jeg synes det har fungert bra! Det har vært viktig for alle å erkjenne, at hvis fotball skal være for alle, trenger vi å tilby noe til de som virkelig er ivrige – med ekstra initiativ for å oppmuntre dem til å fortsette å spille fotball i Nittedal – i stedet for andre steder.

Steve mener at klubben har stort potensiale for å fortsette sin fremgang. Ekstra viktig er akademi, ungdomsakademi, keeperakademi og trenerforum. Så lenge man opprettholder dette og klubben har ivrige trenere, vil klubben gå en lys fremtid i møte.

I Vålerenga skal Steve være ansvarlig for alle keepere i ungdomsavdelingen fra G12 til Junior/ Rekrutt.

–          Mest av alt er vi glade på Steve sine vegne, men jeg må si at det er utrolig trist å miste en slik ressurs. Steve er utrolig engasjert, forberedt og kunnskapsrik. Han er også krevende, men har alltid smilet på lur. Han har, sammen med Sondre, vært kritisk i etableringen av en rekke tilbud i klubben de siste 18 månedene og med han har også fokuset på keeper-rollen blitt betydelig styrket. Klubben skal ta opp ballen der Steve avslutter og fortsetter jobben med å sikre kompetanse på alle ledd. Steve har også lovet at han skal komme på besøk fra tid til annen for å se hvordan vi utvikler oss, forteller Øystein Nygård, leder i fotballgruppa.

Nittedal IL takk for den strålende jobben Steve har gjort i klubben, og ønsker han lykke til i Vålerenga.