Tine Fotballskole – En magisk uke!

Fotball, Nittedal IL

Nittedal IL Fotball har akkurat avsluttet enda en vellykket Tine Fotballskole. Hele 296 barn har deltatt på årets fotballskole! Vi er den klart største fotballskolen i Akershus og i Norge er vi den 5 største. Hovedgrunnen til at vi har en slik vekst og at vi klarer å levere et godt opplegg for barna, er dugnadsinnsats. Vi er så heldige å ha en gruppe foreldre fra gutter 2001 som nå er inne i sitt 6 år som ansvarlige for fotballskolen.

Marit Skogstad, Anne Cathrine Pedersen, Till Lech, Øyvind Solberg, Caroline Cappelen og Magnus Vindsrud har lagt ned et arbeid som ingen idrettslag kan forlange av noen foreldre. De har de siste 6 årene brukt helger, kvelder og ferieuker for at våre barn skal få et sommerminne som de husker resten av livet. Fotballskolen skaper samhold og opplevelser og ikke minst slitne barn. Å få barna inn i leggerutinene etter en lang sommerferie er litt enklere når barna kommer slitne hjem etter en innholdsrik uke på banen.

For oss som er så heldige å få få være med på denne dugnaden ( i år var det foreldrene til jentene og guttene i 2005 gruppen som hadde medansvar ) og opplever hvor bra alt er tilrettelagt, blir det også en fin uke! Å se glade barn kose seg på fotballbanen, og på nært hold se at våre barn smiler og har det fint sammen med sine venner rundt matbordet og på banen er flott og godt.

Vær snill og takk disse flotte rause ildsjelene fra 2001 gruppa neste gang du treffer dem, de fortjener det mest av alle!

IMG_4149

Vi hadde 50 flotte ungdommer med oss i år som instruktører. I tillegg til at de får sjansen til å øve seg på trenergjerningen (som vi håper klubben på sikt får nytte av), er også dette en fin arena for læring og samhold. Till Lech er ansvarlig for instruktørene og har gjennom våren og sommeren hatt samlinger med dem for å fortelle dem om kravene vi stiller til dem og hva vi forventer fra dem. De har selv vært ansvarlige for å lage en innholdsrik og god treningsuke for barna og på søndag var alle samlet på klubbhuset hvor alle hadde samtaler med Till. Der ble hver enkelt øvelse gjennomgått og noen ganger korrigert før de ble godkjent. Alle instruktørene blir honorert med 3500 kroner etter uka er over. Det er en god slump med lommepenger 🙂

IMG_4148

 

I tillegg til at instruktørene får en fin sommerjobb, hadde Norges Fotballforbund og Tine valgt ut nettopp vår fotballskole for å synliggjøre deres nye satsing på unge fotballtrenere. Vi er veldig stolte av vår klubb ble valgt ut, som igjen er et bevis på langsiktig god planlegging og jobbing. Når Varingen ikke syntes dette var noe å skrive om, er vi takknemlige for at Norges Fotballforbunds egen media avdeling var tilstede og dekket begivenheten for innbyggere i Nittedal og resten av landet…

Josef og Sigurd fikk prisen som ukens trenere og i tillegg til fine inspirerende ord fra Till, mottok de en signert landslagstrøye av Even Pellerud, som uttrykket glede over å få ta del i en så fin fotballskole dagen etter at han hadde sluttet som landslagssjef for Damelandslaget!

Se innslag fra NFFTV her.

Vi fikk ikke besøk av Brannvesenet i år. Nye regler forhindrer dem fra å sprute vann på barna! Når været er så fint er det godt og gøy med denne aktiviteten, til neste år vil vi prøve å finne et alternativ for denne leken. Heller ikke Vålerenga hadde tid til oss i år, de har et tett kampprogram akkurat nå, men dette tror vi ikke blir et problem neste år da de virkelig setter pris på denne turen. Even Pellerud var i så måte et stort plaster på såret!

_M0E2539

Barna er herlige. Med så mange samlet over en hel uke er det fint å se at alle tilpasser seg og er gode venner. Vi opplevde ingen konflikter! Vi fikk forøvrig tilbakemelding fra gjestene våre på torsdag om at de aldri før hadde møt så greie og hyggelige fotballspillere. I 2016 håper vi at også barn med funksjonshemming blir med. Vi ønsker at disse skal få det samme tilbudet som dagens deltagere har.

Marit og Anne Cathrine må nevnes spesielt. De gjør så mye som vi andre ikke ser. I tillegg til å sy sammen opplegget for uken, er de på daglige handleturer og passer på at alt er i orden. Før alle andre er på plass, har de allerede vært tidlig oppe og handlet inn alt som trengs for dagen og når vi andre har gått hjem, er de igjen og gjør klart til neste dag. De krever ikke ikke mye tilbake, som de selv sier, er det nok å se blide barn spise maten sin og at de har fått på antibac før måltidet 🙂

Det andre kravet deres er bilder og film på Facebookgruppa vår… Du er vel med der? Vi prøver å etterkomme kravet, her er noen inntrykk fra denne uken.

Bilder Dag 4

Film dag3

Film Dag2 – Vi håper de fleste er med her…

Film Dag1

Neste år er Nittedal IL 100 år! Noen av oss mente at 296 barn var det vi kunne klare og at grensen nå var nådd… Marit har i kveld på telefon tilbakevist dette og gjort det klart at 400 barn er et fint antall deltagere for en 100 åring!!!

Tusen takk for innsatsen, uten dere hadde vi som klubb ikke hatt muligheten til å gjennomføre denne drømmeuken! Dugnad er det viktigste vi sier ja til og med veksten vi opplever i nærområdet vil det i årene fremover være helt avgjørende at vi greier å opprettholde dette engasjementet hos oss foreldre.

Takk for i år alle sammen!

Klikk her for å starte video fra tribunen hvor barna spontant startet dette heiaropet.

_M0E2279