Team Nittedal – rapport fra samling i Trysil 5-8 november

Ski

Utøverne i Team Nittedal fikk endelig kjenne snø under skiene da de inntok Trysil helgen 5. til 8. november. Dette var årets 3. samling for teamet, men også den med klart best deltakelse. Hele 50 utøvere var påmeldt samlingen (av totalt 52).

I tråd med planene for året åpnet vi for at juniorene skulle få noen ekstra samlingsdøgn og 6 juniorer med 2 trenere valgte å benytte sjansen for en ekstra dag på snø.Frokost

En varm høst hadde skapt store utfordringer for skistedene som hadde lagret snø fra fjoråret. Trysil hadde sin første sesong med lagret snø, og hadde fått til en imponerende trasé på nærmere 5 km. Mildværet den første uken hadde likevel gitt en mye tynnere såle enn de ønsket, og det ble mye diskusjon i forkant av samlingen om det var skiføre eller ikke. Gjerderum IL valgte å avlyse sin samling. Frykten var stor. De første rapportene fra juniorene var likevel entydig: ”Her er det veldig fine forhold – ikke ta med rulleski!

Juniorene hadde allerede fått 3 flotte økter i løypene når 15-16 åringene ankom Trysil for sin første økt fredag kveld. Det var tidlig klart at man nok ikke burde bruke de nyeste konkurranseskiene i løypene, men forholdene var overraskende bra. Forhold som ble satt på en stor prøve i løpet av helgen.

Natt til lørdag regnet det 20 mm i Trysil. SkiforholdDette kombinert med temperaturer opp mot 7 varmegrader tæret på forholdene. Til tross for dette fikk alle gjennomført 2 økter på ski lørdag med godt utbytte.

Sosialt kunne ikke samlingen vært bedre. I Trysil har Sjumilskogen hytter som rommer over 60 personer, noe som ga en fantastisk ramme for samlingen. Stemningen i gruppa var på topp, alle respekterer hverandre og trives i hverandres selskap. Samlingen ble også brukt flittig til å koordinere treningsplaner, teknikkforståelse og øvrige oppgaver i treningsteamet.

Natt til søndag var det på ny meldt om nedbør og flere varmegrader. Vi fryktet det verste og forberedte gruppen på barmarkstrening søndag. Inspeksjon av løypene søndag morgen var derimot vesentlig bedre enn forventet. Dermed ble også søndagens økt gjennomført på snø.

Skiløyper

De fleste utøverne fikk altså 4 eller flere gode økter på snø under forhold som var mye bedre enn vi kunne forvente. De første milene på ski er nå tilbakelagt og ny motivasjon for tøffe barmarkøkter på plass. Vi gleder oss til kuldegrader, hvitt gull og skiføre.

Skeikampen 3-6. desember er neste og siste samling for Team Nittedal før sesongen er i gang.