Treninger uke 50 oppdatert

2004

Jippi, snø!!!

Tirsdag: Blanke ski / skøyting. Ta gjerne noen gamle ski som tåler en ripe eller to.

Torsdag: Blanke ski / skøyting.

Tirsdag i uke 51: Siste trening, med kveldsmat! Det blir nok noe ekstra moro…

Staver: Det er vanskelig å skøyte med altfor korte staver. Det holder med ett par staver som kan brukes til både skøyting og klassisk, eller man kan skaffe nye staver som brukes til skøyting i år og klassisk neste år. Gjerne aluminiumstaver med enkle stropper, så er de lette å ta av og på, men mer avanserte er også ok hvis dere ønsker. Tommelfingerregel: Stavlengde skøyting: 20 cm kortere enn skiløperen. Stavlengde klassisk: 30 cm kortere enn skiløperen.  Barmark: 30-40 cm kortere enn løperen. Stavene har 3 liv… og det før de evt. arves videre…

Ski: En tommelfingerregel for klassisk er kroppslengden + 20 cm eller litt mindre. Til skøyting kan man bruke tidligere års ski, f.eks. kroppslengden + ca. 5 cm. Skilengder betyr ikke all verden så lenge skiene ikke er altfor lange. Det går derfor helt fint å bruke de samme skiene til klassisk og skøyting.

Skismøring: Vi arrangerer et kort og enkelt skismøringskurs for foreldre etter nyttår, følg med på websiden. Barna skal også få prøve seg litt etter hvert.