Tennis i Nittedal ble på mange måter født i 1973 da en liten lokal gruppe av tennisinteresserte satt i stand den gamle tennisbanen ved direktørboligen som tilhørte Kruttverket.

Året etter ble tennis tatt opp som egen gruppe i Nittedal IL. Interessen var så stor at klubben måtte se seg om etter egnet område for bygging av nye baner. Valget falt på Bjertnestangen, som tidligere var benyttet til fotball. Området var Nittedal IL’s eiendom.

I 1976 ble det bygget to baner som hovedsaklig ble finansiert ved et kjempeloppemarked. Tennisinteressen økte og i 1978 ble det bygget ytterligere to baner, begge disse med flomlys.

Tennishallen ble som en av de første permanente hallene i Norge bygget i 1984. Hallen består i dag av to hardcourtbaner (herculan). Klubbrommet ble bygget i 1993.

I 1991 arrangerte klubben selveste NM for senior. Kongepokalene gikk til Amy Jönsson og Anders Håseth.

Nittedal Tennissenter består i dag av uteanlegg og en tennishall med avskjermet beliggenhet nede ved Nitelva. Et nydelig sted å spille tennis eller bare nyte tilværelsen på hvitmalte benker under bjørketrærne. Uteanlegget består av fire velholdte grusbaner. Det er gode parkeringsforhold.

Hallen har to baner med såkalt ‘hardcourt’ banedekke. Banene er kun beregnet for tennis. Det er utmerkede spilleforhold, uten refleks og skygger.

Sommeren 2009, har banedekket i hallen blitt skiftet ut med nytt dekke, som er lettere å lære seg å spille tennis på.

Hallen er åpen for utleie fra begynnelsen av september måned til medio mai måned. Servicedelen av hallen består av garderobe, dusj og toaletter. Det er også kjøkken med oppvaskmaskin, oppholdsrom og utleielokale. Utleielokalet er egnet for møter og mindre selskaper, som konfirmasjoner.

Høsten 2019 blir hallen pusset opp, mer info følger.