2,3 millioner til NIL fra Sparebankstiftelsen!

Allidrett, Fotball, Friidrett, friidrett, Innebandy, Nittedal IL, Ski, Tennis

Hurra! Nå blir det garderober og tre nye kunstgressbaner på Sentralidrettsanlegget.
Styret i Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal behandlet klubbens søknad i slutten av februar – og kan meddele at Nittedal IL er tildelt:
– NOK 800.000 til garderobeanlegg
– NOK 1.500.000 til kunstgressbaner på Sentralidrettsanlegget.

– Dette er fantastisk! Endelig kan vi tilby våre egne spillere og motstanderne skikkelige garderobefasiliteter etter mange år med to brakker. Nittedal IL har lenge vært ett av få idrettslag som ikke har hatt garderober med dusjfasiliteter i Akershus regionen, forteller en svært fornøyd Kristian Bjerke (anleggsansvarlig i Nittedal IL).
Kristian Bjerke fortjener all den skryt han kan få. Han har vært svært viktig i søknader til stiftelser.

Nye miljøvennlige kunstgressbaner på dagens gressbane

Nittedal IL Fotball har sterk vekst. I 2019 vil gruppa runde 700 aktive spillere fra 6 år til 50 år. Vi har lenge hatt store kapasitetsproblemer på treningstider og kamparena. I 2018 innførte NFF 9er-fotball for aldersklassene 12- og 13 år, noe som la ytterligere press på større baner.
– Den nye banen vil kunne by på flott utearealer i nærheten av skolene i område, kontra den dårlige gressmatta som ligger der i dag og som til tider er ubrukbar pga. gjørme og dårlige grunnforhold. Utover kamp/treningsarena for våre spillere, blir banen et åpent og innbydende nærmiljøanlegg. Banen får en 9er, 5er og en 3er-bane.
Den minste banen blir etablert med bakgrunn i erfaringer med at mindre banestørrelser blir mye brukt til “løkkefotball” på kveldstid, og “friminutt-fotball” for elevene på Nittedal Ungdomsskole. Etablering av en permanent bane tilgjengelig for alle vil medføre økt fysisk aktivitet for barn og unge i nærmiljøet, noe vi ønsker å bidra til, avslutter Bjerke.

Svært fornøyde ledere

– For NIL Fotball sin del er denne støtten svært kjærkommen. Vi har sterkt press på banekapasitet etter sterk vekst i antall spillere og antall lag de siste årene. Dette gjør realisering av større kapasitet på baner svært viktig, uttaler Øystein Nygård, Leder i Fotballgruppa i NIL. – Vi har i praksis ikke hatt garderobe tidligere, i ordets rette forstand, og det løftet vi gjør nå vil sette oss i stand til å tilby tilreisende lag det de forventer, og ikke minst bygge en «garderobekultur» – en som vi kan være stolte av, avslutter han.

Her blir det tre nye fotballbaner.

Prosjektet vil i sin helhet bli ferdigstilt i 2019. Ønsket oppstart er når siste trening er gjennomført før sommeren. Men det er ikke sikkert klubben får det til pga kapasitet hos leverandører. Hvis ikke vil arbeidet starte etter at de minste slutter å trene – rundt høstferien.

– 2018 har vært et rekord år for NIL i gaver fra stiftelser- og nå starter vi 2019 på en veldig positiv måte. Vi har aldri mottatt så mange millioner kroner. Dette viser at vi har gode prosjekter som er velbegrunnet i den flotte veksten vi som idrettslag har med stor rekruttering blant barn og ungdom, sier en meget fornøyd Sverre Torjuul, Leder i Nittedal IL.

Nittedal IL retter nok en gang en STOR takk til Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal.