Ny gruppe i Nittedal IL

Allidrett, Fotball, Friidrett, friidrett, Innebandy, Ishockey og skøytesport, Nittedal IL, Ski

Under onsdagens årsmøte ble det vedtatt å opprette skøyte og ishockeygruppe i Nittedal IL. Ishockey var en egen gruppe i NIL fra 1978 – 1990. 29 år senere tar man igjen opp tråden. Vi har tatt en prat med Joar Hugaas – initiativtaker til dannelse av gruppa.

Joar Hugaas er 43 år, gift med Maria og har tre barn. Han er opprinnelig fra Gjøvik, men har bodd 17 år i Oslo før han bosatte seg på Kruttverket høsten 2017. Joar jobber som fagansvarlig for et firma i Oslo innenfor bolig-/utleiebransjen.
Hugaas har et brennende engasjement for ishockey og skøytesport, og ønsker at flest mulig barn og unge kan få prøve denne fantastiske idretten.
– Det var utrolig gøy at gruppa ble vedtatt på årsmøte. Vi har forberedt oss godt og hatt mange samlinger før årsmøte. Jeg har vært så heldig å få med meg Steven A. Levine, Arthur Undseth, Stian Brekke og Lars Erik Refsahl i gruppa – alle med samme brennende engasjement. Men vi ønsker veldig gjerne noen kvinner i styret og håper å få dette på plass ganske raskt, forteller en fornøyd Hugaas – som blir leder i den nye gruppa.

Kjente hockeynavn vil bidra
Ideene om en egen gruppa startet i høst og gruppa har fått med kjente hockeynavn til å være med. – Vi har vært så heldige at tidligere landslagsspiller i ishockey og Vålerenga, Bård Sørlie (bosatt på Rotnes) og Vålerenga -og nåværende landslagspiller Daniel Sørvik, har sagt seg villige til å bistå oss med arbeidet.
Hvorfor ishockey i Nittedal IL?
– For oss var dette et naturlig ønske. Nittedal IL har en sterk posisjon i kommunen, er veldrevet og i stadig vekst og utvikling. Denne reisen ville vi være med på. Samtidig har Nittedal IL og vi veldig mange like verdier, mangfold, fellesskap og at det er plass til alle, fortsetter Hugaas.

Isflate innen kort tid
Gruppa ønsker å gi et godt, utviklende og trygt tilbud innenfor skøytesport – som i dag ikke eksisterer i kommunen. Barn skal få mulighet til å utvikle sine skøyteferdigheter samtidig som de skal ha det gøy. Samspill og samhold.
– Samtidig ønsker vi et godt samarbeid med de andre gruppene i Nittedal IL og lære av hverandre. Vi synes også det er på tide, at Nittedal som kommune skal få en (helst flere) god isflate for sine innbyggere – som alle kan ha glede av. Vi ønsker og tror at dette skal bli et tilbud til hele kommunen, ikke bare midtbygda, sier Hugaas som allerede nå gleder seg til neste vinter.

Første målet til den nystartede gruppe vil være å finne et egnet sted hvor man kan ha en isflate med vant. – Vi kommer til å starte den jobben allerede nå og skal i samtaler med hockeyforbundet, som i disse tider sitter på en pott med penger som skal deles ut til anlegg/baner. Vi håper selvsagt at kommunen kan være med å se nytteverdien av dette. Når isflate er på plass kommer vi til å invitere til skøytelek for de minste, komme i gang med en hockeyskole og enkle treninger med fokus på å ha det gøy. Har man det gøy så lærer man, lærer man så blir man god, sier Hugaas som har brukt Tjernet på Sørli som sin hockeybane denne vinteren.

Det har vært stor aktivitet på tjernet denne vinteren.

Målet med gruppa er at alle kan være med. På sikt ønsker gruppa at dette skal organiseres, men i første omgang skal dette være et lavterskeltilbud mener Joar:
– Her kan alle være med, vi står med åpne armer og ønsker alle velkommen. Men hvor moro hadde det ikke vært – om Nittedal innen noen år kunne stille lag i noen klasser både på gutte – og jentesiden.

Hockey og skøyter er for alle!

Det er snart 30 år siden hockeygruppa i Nittedal IL ble lagt ned. Hvor er dere om fem år?
– Da har vi en flott kunstisflate, fulle skøyte- og hockeyskoler, lag i de fleste klasser og masse moro. Vi har stor tro på denne gruppa og tror vi kan være med å gjøre Nittedal IL og Nittedal kommune enda sterkere innen idretten. Vi har også i samarbeid med de andre gruppene i idrettslaget kommet frem til planer om en is- og flerbrukshall, Nittedals nye storstue, avslutter en blid og optimistisk Joar.

Hugaas ønsker seg flere og større isflater på Rotnes. Her fra den lille banen i Kruttverket Hageby. 

Nittedal IL gleder seg til å følge utviklingen.