Hardhausen 2018 starter fredag 27. juli

Nittedal IL, Tennis

For tiende året på rad arrangerer Nittedal IL Tennis Hardhausen, Norges eneste turnering som spilles i best av fem sett. Turneringen skulle ha startet lørdag 28. juli, men pga litt usikkert vær til helgen blir enkelte kamper spilt allerede fredag 27. juli. Finalen spilles torsdag 2. august kl.16:00

Hele 45 spillere har meldt seg på i årets jubileumsutgave og det er en økning fra i fjor, i C klassen er det også en liten økning, der 27 spillere er med, noe turneringsleder Svein Are Lapstun er veldig fornøyd med.

«Jeg er veldig fornøyd med deltakelsen, årets antall er det nest beste i Hardhausens 10-år lange historie. Turneringen har utviklet seg veldig fra starten i 2009 med 16 spillere til dagens turnering med rundt 80 spillere. Turneringen er den seniorturneringen bortsett fra NM som har flest deltakere i Norge og det er vi selvsagt veldig stolte av

Mer om Hardhausens historie HER

Trekning og spilletider Hardhausen 2018

I fjor vant Simen Sunde Bratholm (til venstre på bilde) 6-3, 3-6, 6-4, 6-4 mot Christoffer Jansønn Greve i finalen. Intervju med Bratholm her

Han er naturlig nok en av favorittene også i år, men vil få tøffere kamp om tittelen i år skal vi tro turneringslederen.

«Tittelforsvarer Sunde Bratholm er en naturlig favoritt, men han vil få hard kamp av fjorårets NM-finalist innendørs Jacob Eskeland. Store outsidere er Sebastian Hawken, Leyton Rivera, Fredrik Øyan Moe og tidligere finalist Janken Thoen.

Startfeltet er en herlig miks av elitespillere, up-and-coming stjerner og rutinerte ringrever. Av spennende unggutter se opp for nevnte Leyton Rivera som vant NM U16 i fjor og gikk til topps i en Grand Prix-turnering i vinter. Ole Lepsøe, Julius Andreassen og Max Bakken er også i norgestoppen i juniorklassen.»

Nittedal Tennis stiller selv med fem spillere i årets utgave av Hardhausen, og vinnersjansen er ikke veldig store skal vi tro turneringslederen.

«Realistisk sett er det i C-klassen våre beste sjanser er. Rune Olsen er tittelforsvarer og et stort håp. Erik Gabrielsen er en spennende outsider. At de begge står over A-klassen betyr nok at de stiller med store ambisjoner i C-klassen. I A-klassen blir det spennende å følge Nittedals nr.1 Thomas Solberg, som har hatt en god utvikling i år. Ringrevene Lapstun og Bartnes kan muligens også overraske. Bartnes er forøvrig eneste spiller som har deltatt i alle 10 utgavene av turneringen. Blir også spennende å følge Christine Blom i damenes C-klasse.»

I C klassen ble det som nevnt hjemmeseier i fjor da Rune Olsen vant 6-4, 6-1 mot Harald Martin Noorland. Intervju med Olsen her

Video fra 2017 utgaven av Hardhausen

Skjer det noe ekstra i år siden det er 10-års jubileum?

«Vi kommer til å følge mye av formelen som er brukt de siste årene. Intervjuer med spillere, liveoppdateringer på Facebook og en players lounge hvor spillere kan lade opp og hvile mellom kampene. Blir også et Players Party onsdag med litt ekstra god mat og drikke

Hvorfor bør lokalbefolkningen i Nittedal ta turen til anlegget den kommende uka?

«Se god tennis, bli inspirerte, møte gamle kjente og nye fjes. Forhåpentligvis nyte sola. Kiosken er åpen hver dag, vi har noe for enhver smak. Grillen står på hele turneringa og det blir også i år den berømte Hardhausen-smoothien.» kan turneringslederen friste med.
Å bli inspirert og glad i tennis er noe vi i Nittedal Tennis hadde satt veldig pris på om flere i vårt området ble. Derfor skjer det masse i klubben til høsten. Divisjonstennis 2. september og kursstart i uke 36 med vår nye trener Erlend Efskind.
«Som vanlig blir det spennende å se om vi får noen lange og dramatiske kamper. Rekorden som ble satt i fjor er på 4 timer og 46 minutter. Kanskje en Nittedal-spiller slår den, undrer Lapstun før han til slutt ønsker alle spillere og publikum velkommen til en spennende og hyggelig uke med tennis på flotte Bjertnestangen«
Den nevnte kampen ble spilt mellom Sigbjørn Grini og Lars Olav Lilleng Vaagbø der sistnevnte vant 7-5 i femte sett. Intervju med to slitne gutter her.