Hederspris til Jørgen Klem

2007-Innebandy, 2008-Innebandy, 2009-Innebandy, 2010-Innebandy, Innebandy, Nittedal IL, Old Boys

Under årsmøte til Oslo og Akershus Bandykrets på Hadeland Hotell sist fredag, ble sportslig leder i Nittedal IL innebandy, Jørgen Klem, tildelt hedersprisen.

38 år gamle Jørgen Klem har lagt ned mye arbeid og vært en viktig bidragsyter i idretten siden 1997. Han startet det året innebandy i Korsvoll IL, og satt som leder i klubben i 10 år. Han spilte selv aktivt i klubben fra 5.divisjon og til Østlandsserien. Klem spilte i tillegg to sesonger i Hasle/Løren. I perioden 2002-2005 satte han som styremedlem i Oslo Bandykrets.

I 2013 satte Jan Magnar Ingebrigtsli og Jørgen Klem i gang innebandy i Nittedal IL. I løpet av to år har idretten blitt veldig populær på Rotnes. Per dags dato er det 150 aktive spillere i klubben. Klem har vært sentral i oppbygningen av klubben. Han er trener for 2008, arrangert innebandykurs på SFO på Sørli og Rotnes, arrangert åpen hall for elever på Nittedal Ungdomsskole og skaffet klubben økonomiske midler sammen med Ingebrigtsli. Nittedal Wolves, som innebandylaget kaller seg, har meldt på ni lag til seriespill sesongen 2015/2016.

– Det har vært en eventyrlig reise. Da Jan Magnar og jeg startet dette i 2013, møtte det seks stykker på trening. Nå er vi 25 spillere fra 2008, forteller en stolt Klem.

– Innebandy er enkelt å starte med. I tillegg er det svært inkluderende med masse ballinvolvering og tempo. Ungene elsker å spille. Vi har blitt lagt merke til av mange klubber, og de er imponert over hva vi har fått til. Jeg tror også det var viktig å få inn en ny idrett i bygda, sier Klem.

Klem, som jobber som kommentator i TV2 Sporten, har også vært en viktig brikke og initiativtaker til å fremme sporten på tv. Han har de to siste sesongene skaffet tv tid for innebandy på TV2. Kanalen har vist live innebandy fra NM-finalene og VM i Sverige.

– Jeg er virkelig stolt over å motta en slik pris, men det er mange i Nittedal jeg vil dele den med. Vi har aktive trenere, lagledere og ikke minst foreldre, som fortjener en klapp på skulderen. Alle som vil spille innebandy, er hjertelig velkommen, avslutter Jørgen Klem.