Vellykket innebandy Jente-Camp

Innebandy, Nittedal IL

Innebandygruppa i Nittedal IL – Nittedal Wolves har i de 3 første dagene av høstferien arrangert historiens første innebandy Jente-Camp i samarbeid med GIF Fighters og HIL Hurricanes.

Klubbene var svært spente på hvordan responsen til Jente-Campen ville være, da det er første gang klubbene samarbeider så tett eller arrangerer noe i felleskap. Responsen fra jentene i bygda var over all forventning med over 65 deltagende jenter i alderen 6 til 14 år. Når det i tillegg det viste seg at 1/3 av jentene ikke spiller innebandy til vanlig, har klubbene stor tro på videre vekst på jentesida.

GIF Fighters og Nittedal Wolves (Anne og Aleksandra) stilte med flere av sine A-lagsspillere som trenere og forbilder. I tillegg ble trenersiden forsterket av landslagsspiller Hanne Winther som i desember skal spille VM for Norge, og Live Fosmark som har lang fartstid fra innebandy på elitenivå i både Norge og Sverige.

«Veldig gøy og inspirerende å være en del av campen og å se så mange ivrige jenter som koser seg på innebandybanen. Det klubbene i Nittedal har fått til med Jente-Camp burde være til inspirasjon for innebandyklubber over hele landet. Kanskje vi får se flere Jente-Camper andre steder i landet neste høstferie?» spør Hanne Winther.

Live Fosmark fortsetter: «Det viktigste for klubbene var det sosiale for jentene og å bygge samhold på tvers av klubbene i bygda. Jentene viste treningsvilje og lyttet til tilbakemeldinger. Med slike holdninger kan de som ønsker det ta viktige steg allerede i denne sesongen. Fortsetter dette arbeidet ser fremtiden lys ut for jenteinnebandyen i Nittedal!»

Med stor spredning i alder på deltakerne, ble det forskjellig fokus på de ulike aldersgruppene. På de yngste gruppene ble det fokusert mest på lek og moro, både med og uten innebandykølle. I denne gruppen var spesielt de unge trenerne populære. De kunne nesten ikke sette seg ned uten å få 3-4 jenter på fanget med en gang. For de eldste jentene ble det fokusert på å utvikle innebandyferdigheter, uten at det sosiale ble glemt her heller. Et populært innslag for alle jentene uansett alder, var en danseøkt med Danseverket i Nittedal.

Du finner flere bilder fra Jente-Campen her.
__________

Allerede tirsdag i neste uke, 8. oktober arrangerer Nittedal Wolves Åpen hall for alle jenter som har lyst til å prøve innebandy. Målet med arrangementet er å samle så mange jenter at klubben kan starte et rent jentelag for 2011-2013 jentene. Vi oppfordrer alle som vurderer å starte med innebandy å komme denne dagen.

Mer info om Åpen hall finner du på her på Facebook.