Børs etter 3. seriekamp mot seriefavoritt Sveiva i Old Boys serien!

Innebandy, Nittedal IL

Søndag kveld spilte Nittedal Old Boys sin tredje kamp for sesongen i Rotneshallen. Vi visste at motstanderen var gode, og vi fikk en leksjon i innebandy. Det endte til slutt 2-9 til guttene fra Stovner.

12 menn i overgangsalderen møtte frem i god tid i vår eminente hjemmehall. Tidspunktet ble flyttet til 20.30 etter ønske fra Sveiva. Vi gikk ut med to rekker + Kenneth som startet på benken. Han ville gjerne se litt på nivået før han debuterte i våre vakre drakter. Vi gjør en god defensiv jobb i 1.periode. Gjestene dominerer banespillet og har flere store sjanser, men mannen som selger raketter, Arnold, holder oss inne i matchen. Sveiva får hjelp av oss til å gjøre 0-1. Formann Jørgen Klem mister ballen på tullete måte i midtsonen og Sveiva kommer tre mot en og setter dagens første. Dette er typisk Klem. Tror han er god, men må bare innse at ferdighetene er ikke som i «old days».  Minuttet senere øker Sveiva til 0-2 og resultatet står ut de første 15 minuttene.  Vi forsvarer oss meget bra i denne perioden. Sveiva styrer spillet, men vi ligger godt organisert + at vi har en keeper i verdensklasse.

2.periode er bra, men det er igjen Sveiva som scorer etter 7.45 og det står 0-3. Men bare 25 sekunder senere viser Arnold frem sin kastearm. Perfekt utkast treffer køllebladet til Morten og lagets toppscorer setter ballen i nærmeste alene med keeper. Nå bølger det frem og tilbake. Sveiva har sjanser, men vi hever oss spillemessig og viser bedring offensivt. Likevel er det Sveiva som gjør 1-4. Men tre minutter før klokka går i midtperioden reduserer vi. Morten fanger ballen bak mål og slår et frekt pass på nærmeste stolpe hvor Jørgen står og setter inn 2-4. Viktig scoring for Klem etter hans fadese i 1.periode. 2-5 er resultatet etter 30 minutter. I pausen er vi optimistiske og det har vi grunn til å være – for vi hevet oss i denne perioden og tapte den 2-3. Vi har som mål å vinne siste perioden. Men det gjorde vi ikke.

Vi får en katastrofal start på 3.periode. Vi slipper inn tre møkkamål på tre minutter. I tillegg reduseres vi da flere får strekk og noen muligens demens. Det er godt jeg ga noen kroner til kveldens TV-aksjon. Det blir en tung avslutning på 3.periode. Men vi skaper enkelte sjanser og bør sette noen mål. Vi får også sjansen til å spille overtall, men imponerte ingen i de to minuttene.

Vi får en leksjon i innebandy i dag. Sveiva er meget gode. Man skal huske på at mange av disse gutta har erfaring fra Eliteserien + landslaget. Jeg synes vi skal være stolte av 2.perioden, så får vi rette opp noen grunnleggende feil til neste kamp.

Børsen (fra 1-10)

Arnold  7 Banens beste. Selv om vår sisteskanse slipper inn 9 mål gjøt han en kanonkamp. Flere klasseredninger + at han holder oss inne i kampen i 2.periode. I tillegg setter han i gang spillet med gode utkast. Vi skal ikke se bort i fra at Sveiva kommer til å legge inn et bud på han. Han må signere en langtidskontrakt.

Arnt 6. Varmet opp godt før kampen, da han klagde på en rusten kropp. Men Arteta er en vinnerskalle og rister av seg smertene fra lårhalsbruddet i 1989 og gjør en solid kamp som back. Dessverre får han seg en trøkk i en duell og går av banen. Helt unødvendig takling av motspilleren.

Odd 6. Har vært fraværende fra trening grunnet jobb, men har i følge Varingen trent godt på egenhånd de siste ukene. I perioder viser han klasse. Blodsterk i kroppen og skremmer bort motstanderne med deilige taklinger.

Andreas 6. Mr.Derrick er et helvete å møte. I hans første kamp består han testen med godt backspill. Går knallhardt inn i kroppen. Burde kanskje ha scoret i 2.periode, men er mest opptatt av å tenke på å forsvare eget mål. En liten minus for noen feilplasseringer, men ellers rolig som skjæra på tunet.

Ronny 6. Deilig å ha Ronny med. Gjør en god kamp i debuten i Nittedal. Flink til å bryte spillet og gir 100%. Bare vent til han får fyrt av flere skudd. Da må det sparkles i Rotneshallen. Godt at han valgte Nittedal. Ryktene sier at Hammerfest Old Boys hadde kontrakt på bordet, men Ronny avslo blankt.

Jan Magnar 5. Gjennomfører en match som resulterer midten på skala`n. Klarte ikke å dominere så mye offensivt som hele Rotnes hadde forventet før matchen. Men viser til tider god forståelse med smarte pass og frekke avslutninger. Bare vent. Jan bare varmer opp.

Jørgen 3. Til tider håpløs. 0-1 målet er grusomt. Han har fullstendig kontroll på ballen, men gir den bort helt unødvendig. 2-4 målet er et plaster på såret, men Klem har mye å jobbe med. En stor skuffelse i hans debut.

Morten 7 Lagets toppscorer er innblandet i begge våre mål. Skaper en del, men det er tydelig at Sveiva har hatt speidere på våre treninger. Morten ble til tider mannsmarkert og fikk en vanskelig oppgave. Likevel gjør han 1+1.

Kai 6 En slepen diamant som leser spillet på en gudommelig måte. Løper riktig og skaper en del farligheter. Drar på seg en lei strekk og blir ute i store deler av kampen. Time er bestilt hos Nittedal Fysio. Arnt betaler.

Henning 6 Et arbeidsjern som skaper en del trøbbel for Sveiva. Det er godt vi har slike spillere som kan gå foran når det butter i mot. Når Henning får mer kontroll på kølla og satser offensivt – ja, da skal jeg sette 1000 spenn på han på Nordicbet som toppscorer til neste sesong

Kenneth 6. Valgte helt frivillig å starte på benken da han ville observere spillet. Står respekt av han å ta den avgjørelsen. Men grunnet skader tar det ikke lang tid før han entrer dekket i Rotneshallen. Han jobber beinhardt og kommer til enkelte gode muligheter. Med litt mer tro på seg selv, så er jeg overbevist om at Kenneth putter i bøttevis i løpet av sesongen.

Stian. Grunnet en tidlig skade – strekk – så får han ikke karakter. Han måtte dessverre ut tidlig. Stian må legge beina høyt og få god pleie av kona