Kjære skivenner – Vi er i gang med den 35.sesongen i Lysløypa!

2001 og eldre, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2006-SKI-FS, 2007-SKI, 2007-SKI-FS, 2008-SKI, 2008-SKI-FS, 2009-SKI, 2010, Ski, skiskolen, Team Smil

Lysløypa er et lysende eksempel på hva dugnadsinnsats kan bidra med i lokalmiljøet, til glede for alle som leker, trener, sykler eller går turer vår, sommer, høst eller vinter. Skigruppa legger stor vekt på at Lysløypa og Sørlisletta skal være et godt fritidstilbud til alle, året rundt.

Lysløypa har vært gjennom omfattende omlegginger siden starten i 1981/82. Nå er lysløypa ca 4,2 km lang. I tillegg til dette kommer sløyfer rundt skiskytterstadion og den nye traseen på skileikområdet under høyspenten ved Sørli. Hvert år er det betydelig aktivitet i Lysløypa og på Sørlisletta, gjennom rydding av trær og busker, planering, drenering og påfylling av bark og flis som underlag i løypa. Rodesjefene (de som har sitt navn på skilt spredt rundt i lysløypa) gjør en flott innsats gjennom hele året, og om vinteren er det prepperne som tar det tyngste løftet. Før de fleste av oss har stått opp, er de ute og kjører opp løypene slik at vi alle senere kan ha glede av dem.

Det er ikke Nittedal Kommune som sørger for drift av Lysløypa, men Skigruppa i Nittedal IL!

Langsiktige avtaler med Nittedal kommune og velvillige grunneiere sikrer mulighet for drift av Lysløypa i nesten 40 år til, forutsatt at Nittedal IL ved Skigruppa evner å vedlikeholde og drifte den. Fra Nittedal kommune mottar Skigruppa tilskudd knyttet til strømutgiftene til lys i Lysløypa. Det er i stor grad inntekter fra dette brevet, Skigruppas sponsorer, dugnadsinnsats og iherdig løypekjøring av prepperne våre,s som sørger for at vi kan presentere ei så flott Lysløype.

Vinteren 2017/2018 har Skigruppa utviklet skianlegget vårt til også å tilby snøproduksjon med to mobile snøkanoner som sikrer skiforhold allerede i god tid før jul. Denne investeringen gjør at vi kan garantere fine skiforhold gjennom hele sesongen, både for skileik, skitrening, og ikke minst sikre at barn og unge opplever skiglede på snø!

Skigruppa er takknemlig for den støtten og det samarbeidet som er etablert med Skiforeningen innen løypekjøring og videre utvikling av løypenettet vårt. De er en stor og viktig støttespiller for skiidretten i Nittedal, og sammen med Skiforeningen arrangerer Skigruppa for første gang skikurs for både barn og voksne nå i vinter. Vi håper vi i fremtiden kan utvikle dette samarbeidet ytterligere.

Selv om mye gjøres på dugnad medfører drift og vedlikehold av Lysløypa store økonomiske kostnader for Skigruppa. Vi er avhengige av DITT bidrag for at dette tilbudet skal kunne opprettholdes! Vi tillater oss derfor å be om ditt bidrag. De siste årene har vi opplevd stor respons på vårt årlige lysløypebrev, og vi håper at vi i år også kan sikre videre utvikling og forvaltning av lysløypa for alle, gjennom ditt bidrag.

Tusen takk!

VIPPS Nummer 73193
Kontonummer 2030 23 22245

Husk at du også kan støtte oss via «Grasrotandelen» når du tipper. Org.nr. 983 427 677.

Er du nysgjerrig på siste nytt fra Skigruppa, er du velkommen til å følge oss på Facebook – Nittedal IL Skigruppa. Du finner også siste nytt om preppestatus på Nittedal preppestatus på Facebook. Frister det med en varm vaffel etter endt skitur eller skileik på Sørli, minner vi om at skistua holdes oppe på søndager på vinterstid for servering av kaffe, solbærtoddy, vafler og kake.

Lyset i lysløypa tennes ved skumring og lyser til 22.00.

Vennlig hilsen Nittedal IL’s Skigruppe v/Styret

Merk: Bidrag Lysløypa