Ungdomsmesterskapet i Fana 1-3 september – 5 gull + 1 bronse

Friidrett, friidrett, Nittedal IL

Ungdomsmesterskapet som går i Fana 1-9 september er for klassene 15,16.17 og 18/19 år.

Fredag: Lars Hjelmeset vant 1500m hinder i G16 med 4,15,85 som er ny aldersrekord i NIL og I Norge
har bare Jacob Ingebretsen løp fortere i klassen. Lars og en til lå likt ved siste hinder men Lars var sterkest
og vant med nesten 2 sek.
I J15 vant Hannah Berntsen Engevik gull på 1500m hinder  på  5,11,54 som er en forbedring av egen aldersrekord i NIL med ca 6 sek. Hannah dro hele løpet til det var en snau runde og ble bare forbigått av to16 -åringer da de løp sammen med J15.
Tiden for Hannah er den nest beste gjennom alle tider i klassen i Norge – bare Karoline Grøvdahl har bedre tid.

I stav J15 ble Marina Weidemann Christiansen nr 7 med 2,21 – 9 cm bak pers men fikk prøve seg på 2,41

Lørdag: Lars vant også 800m men denne gang etter et millimeterdrama. Han kastet seg i mål og det var nok det som sikret seieren
med 1,57,95 mens  nr 2 hadde 1,57.98. Lars dro hele løpet og passerte 400m på 60 sek så det ble en negativt splitt noe som aldri er bra for å få gode tider. Sebastian Plows  ble nr 6 på 2,03,14 som er 2 sek bak pers.
I J15 ble Hannah Berntsen Engevik nr 7 med 2,23,18 på 800m
I J15 2000m kappgang ble Marina Weidemann Christiansen nr 5 med 12,49,50 – ny aldersrekord i NIL

Søndag: Henriette Weidemann Christiansen tok gull i stav J17 med 2.81.- det nest beste hun har hoppet noensinne.
Lars tok sitt tredje gull under årets UM da han også vant 3000m i G16. Tid  8,54.85 da det var meget dårlig fart de 3 første rundene.
Dermed er Lars en av de store forgrunnsfigurer under UM.
J15 tok Hannah Berntsen Engevik bronse på 2000m med 6,43,04 – ca 4 sek bak pers

NB: Et strålende UM for oss med 5 gull og en bronse og det med bare 5 deltakere.